Friday, May 20, 2011

Fitnah 2012 Konspirasi Galaktik : Resensi

Fitnah 2012 Konspirasi Galaktik
Muhammad Nurani Maarif
Hijjaz Record Publishing

1. Buku ini ada kaitan yang rapat dengan Membongkar Misteri Dajjal oleh pengarang yang sama, tapi beza yang ini ada beberapa kesimpulan yang dapat merungkaikan persoalan yang ditinggalkan oleh penulis dalam buku terdahulu (teknik sequal).

2. Bagi pembaca yang telah khatam buku ‘musuh rahsia: Rosli Husin’, ‘gerakan Freemason Sedunia: Harun Yahya’, The New Jerusalem, The Golem, the High Priest of War, Final Judgment semua karangan Micahel Collin Piper” dan yang segenre dengannya mungkin boleh memahami buku ini dengan baik, malah jika memulakan bacaan dalam buku ni mungkin memudahkan untuk kita memahami teori konspirasi.

3. Semuanya berpunca dari seorang global player, yang telah diisyaratkan dari Rasul SAW. Muhammad Nur Maarif (MNM) menulis layak tesis kedoktoran dalam buku ini. Jika diteliti dengan baik buku ini telah meramalkan beberapa kejadian pada masa akan datang berdasarkan pemerhatian terhadap fenomena alam dan konspirator.

4. Bagi yang amat menghayati mungkin akan berasa takut, betapa hampirnya Dajjal dengan kita. Ditegaskan oleh penulis Dajjal bukanlah perlambangan semata-mata sepertimana dakwa beberapa ahli ilmu, tetapi ia lebih kepada inidividu yang berkeupayaan luarbiasa. Siap ada profil dajjal berdasarkan beberapa hadis yang telahpun kita tahu diambil dari Bukhari, Muslim dan beberapa Narrator lain.

5. Jika anda peminat cerita fantasi stargate (dan MNM juga saya percaya menonton kisah sedemikian) atau cerita tentang pengembaraan masa. Ia akan lebih memudahkan pembacaan anda. Saya suka buku ini kerana Ia mengaitkan beberapa mesej yang boleh anda lihat sendiri dalam filem barat seperti Lord of the ring, 2012, Apocalypso, dan bagi saya ada betulnya. (saya juga peminat movie yang bermesej). Bila dah baca buku ni baru kita perasan, siapakah Gandalf, Merlin, Quatzcaol dan lain-lain.

6. Saya berkira MNM banyak membuat kajian dan rujukan dalam sumber naqli dan akli dan saya berpuas hati dengan penemuan beliau. Buat masa ini ia adalah buku terbaik namun mulakan membaca ikut turutan, mula-mula Membongkar Misteri Dajjal kemudian barulah buku ini. Dan nak memperkasakan maklumat yang kita ada sila teruskan pembacaan dengan buku-buku yang saya cadangkan di point no 2. (makan bertahun juga nooo!)

7. Kelompok pembaca buku sebegini telah pun bercambah dengan cepatnya masa kini, buktinya banyak buku-buku diterbitkan berkenaan freemason, illuminati, Dajjal, Armageddon dan seumpamanya. Kawan saya (Yunos) yang mempunyai minat yang sama mendakwa, buku buku sebegini banyak mendedahkan rahsia freemason, selalunya akan dibeli-borong oleh ahli freemason supaya rahsia mereka tidak terpecah kepada orang ramai. Jadi kena cepat cepat dapatkan dipasaran. Harga agak berpatutan dengan mutu kertas dan warna, kalau tak dapat diskaun harga asal RM37.90. Berbaloi membaca!

8. Untuk free source maklumat-maklumat sebegini boleh surf blog zarif alimin (good jobs buddy!) di http://zharifalimin.blogspot.com/ serta http://ibnuyaacob.com/?p=1623 dan untuk penerbit yang banyak mengeluarkan buku bergenre seperti diatas di blog http://lamanpenerbithrp.blogspot.com/2010/11/di-pasaran-sekarang-alhamdulillah.html

Post: Abu Razeen pun pernah resensi cerita 2012 dan ada idea tersendiri tentang ramalan kalendar kaum mayan, apapun ia hanya teori sahaja jauh sangat kalau nak dibandingkan dengan MNM, tapi selagi kita banyak membaca kita akan mendapati bahawa ilmu Allah itu amat luas. Disertai dengan lapang dada, kita akan dapat menambah ilmu yang bermunafaat dan memberi munafaat kepada orang lain. Wallahuwaliuttaufeeq!

No comments:

Post a Comment