Sunday, May 15, 2011

Musuh Rahsia : screening

Musuh Rahsia
Menyingkap Kisah dari Al-Quran, Taurat dan Injil
Rosli Husin
Pengkaji Tamadun Timur Tengah.

pra: seperti dijanjikan, resensi buku musuh rahsia, dah lama habih baca tapi tak dan nak resensi, malam ni perasaan meluap-luap tak dapat dibendung lagi, ni pun sebab dah baca buku fitnah 2012 konspirasi galaktik dan membongkar misteri dajjal.

1. Buku yang simple (dengan gamba muka depan ala gothic) tapi isi yang berat dan memerlukan penumpuan yang maksimum untuk memahaminya. Mungkin dengan membaca dua kali akan menjadikan kita lebih faham dengan maksud penulis.

2. Tapi jangan takut nak beli sebab, kesimpulan dia ada kat muka surat belakang "Penulis menghuraikan peristiwa yang berlaku sekarang selaras dengan berita besar yang terkandung di dalam Al-Quran, Taurat dan Injil".

3. Rosli Husin mengotakan janjinya dengan menaqalkan ayat-ayat quran secara kolektif dari asal usul Yahudi dengan teratur sehingga perancangan dan percaturan Yahudi masa akan datang.

4. Part yang paling saya suka adalah petikan dari kitab Injil dan Taurat, sebab jarang penulis lain nak menjengok ke sumber selain yang ada padanya (quran). Sungguhpun kitab selain quran yang ada adalah munharif (terpesong) tapi dengan memahaminya akan dapat membantu kita merangka percaturan barat -dibaca Yahudi- terhadap dunia. Saya ambik sikit ye:

"Akan berlaku satu peristiwa yang sungguh hebat yang tidak pernah terjadi sebelum ini. Semenjak permulaan kehdipan sehinggalah hari, tidak pernah berlaku sepertinya. Kalau tidak kerana pendeknya hari-hari itu, sudah tentu tidak ada seorang pun yang terlepas. Namun dengan sebab adanya manusia terpilih, maka hari-hari tersebut dipendekkan." Luke 24:21

5. Ulasan terbaik saya cadangkan tuan/puan pergi ke blog welma laanda (jangan tanya saya samada beliau orang melayu atau belanda). Resensi penuh penghayatan dari bab ke bab, respect!.

6. Selepas penerbitan buku 'musuh rahsia' ini maka buku yang bergenre serupa turut muncul bagai cendawan lepas hujan. Meskipun kadang-kadang overlapping berlaku tapi banyak juga fakta-fakta baru yang banyak memberi munafaat kepada kita.

7. Buku inilah yang pertama memahamkan saya kenapa Israel perlu mempercepatkan peperangan dengan jiran Arab, begitu juga kenapa Kristian boleh terpengaruh dengan dakyah Armageddon yang dibawa oleh Yahudi.

8. Kedua menarik adalah carta aliran dalam sisipan dari ms 194 hingga 199. Setelah memahami carta aliran tersebut (tentulah selepas membaca segala isi kandungan buku ini dari mula) maka ketahuilah perancangan Yahudi datang dalam pelbagai bentuk hatta dalam bentuk kebajikan dan topeng Islam itu sendiri.

9. Saya tak pasti samada buku ni masih ada dipasaran atau tidak, cuma masa nak cari dulu (hujung 2010) ada masalah sikit sebab ia jenis 'rare species'. Mula-mula boleh cari kat kedai buku Popular. Kalau tak jumpa juga sila contact Tinta Publisher. Happy surfing!

Post : Untuk lebih menarik cuba baca ikut turutan bermula dari "Gerakan Freemason: Harun Yahya", Kerya-karya Michael Collin Piper seperti "The New Jerusalem" dan lain-lain, selepas habis baca buku 'Musuh Rahsia' baca pula "membongkar misteri dajjal" dan akhirnya Fitnah 2012 Konspirasi Galaktik". Pasti anda boleh mengagak perancangan barat seperti mana ditelah dalam 'Musuh Rahsia'. cepat dapatkannya ...jangan biarkan diri anda diselubungi misteriiii.

No comments:

Post a Comment